Συνταγή Σιμόνη Καφίρη

Υλικά

  • 50 γρ. τριµµένο Μαστέλο Αλμυρό
  • 100 γρ. τριµµένο Μαστέλο αγελαδινό
  • 1¼ φλιτζανιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 αβγά
  • ½ φλιτζάνι ούζο
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

 

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε στο μπλέντερ το αλεύρι, το τριμμένο Μαστέλο Αλμυρό, τα αβγά, το ούζο και το νερό και τα χτυπάμε όλα μαζί ώστε να δημιουργηθεί ένας πηχτός χυλός (στην πυκνότητα του μελιού). Τον αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα περίπου.
  2. Ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι σε κατσαρολάκι και ρίχνουμε κουταλιές από το μίγμα.
  3. Όταν φουσκώσουν και ροδίσουν τα λουκουμαδάκια τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν. Τα σερβίρουμε σαν μεζέ ούζου ή σαν πρώτο πιάτο μαζί με σπανακόρυζο ή χόρτα τσιγαριστά.