Υλικά για 4 άτομα

  • 1 πακέτο μακαρονάκι κοφτό
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ποτηράκι κόκκινο ξηρό κρασί ή ρόζε
  • 250 γρ. μπέικον σε λεπτές λωρίδες
  • 250 γρ Μαστέλο Αλμυρό τριμμένο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κλωνάρι δεντρολίβανο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε το μακαρονάκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε αλατισμένο νερό.
  2. Στο μεταξύ βάζουμε το ελαιόλαδο και το δεντρολίβανο σε βαθύ τηγάνι,σοτάρουμε το κρεμμύδι, και το μπέικον και σβήνουμε με το κρασί. Βράζουμε για 2′ και πετάμε το δεντρολίβανο.
  3. Με τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι και κουνάμε να ανακατευτούν με τη σάλτσα, ρίχνουμε το τυρί και ανακατεύουμε ξανά.

 

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά και συνοδεύουμε με ένα ροζέ από Ξινόμαυρο ή κόκκινο από τη Νεμέα.