Ετοιμάστε ένα υπέροχο, σπιτικό cheesecake με τα πιο αγνά υλικά! Με ανθότυρο Μαστέλο® και αρωματική μαρμελάδα φράουλα.

Υλικά

  • 500 γρ. ανθότυρο Μαστέλο®
  • 350 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη
  • 90 γρ. ζάχαρη άχνη
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 200 γρ. μπισκότα βρώμης
  • 80 γρ. βούτυρο ανάλατο
  • μαρμελάδα φράουλα για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση

  1. Τοποθετούμε τα μπισκότα βρώμης σε ένα μικρό μίξερ, τα χτυπάμε μέχρι να πάρουν την υφή χοντρής άμμου και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο, το προσθέτουμε στο μπολ με τα μπισκότα και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα 2 υλικά.
  2. Στρώνουμε το μείγμα σε τσέρκι και το τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει το βούτυρο και να σταθεροποιηθεί η βάση.
  3. Σε ένα μίξερ ρίχνουμε το ανθότυρο Μαστέλο®, την άχνη ζάχαρη, το ξύσμα από το λεμόνι και με το σύρμα τα χτυπάμε να ανακατευτούν πάρα πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Προσθέτουμε την χτυπημένη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά να δημιουργηθεί μία αφράτη κρέμα. Απλώνουμε την κρέμα στο τσέρκι, πάνω από το μπισκότο βάση, και τη στρώνουμε ομοιόμορφα. Τοποθετούμε το cheesecake στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες πριν το σερβίρισμα.
  4. Όταν το cheesecake παγώσει καλά, γαρνίρουμε με τη μαρμελάδα, το βγάζουμε από την φόρμα και σερβίρουμε.