ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΙΜΟΝΗ ΚΑΦΙΡΗ

ΥΛΙΚΑ

  • 150γρ. τριµµένο Μαστέλο® Αλμυρό
  • 1¼ φλιτζανιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 αβγά
  • ½ φλιτζάνι ούζο
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε στο μπλέντερ το αλεύρι, το τριμμένο Μαστέλο® Αλμυρό, τα αβγά, το ούζο και το νερό και τα χτυπάτε όλα μαζί ώστε να δημιουργηθεί ένας πηχτός χυλός (στην πυκνότητα του μελιού). Τον αφήνετε να ξεκουραστεί για 1 ώρα περίπου.

Ζεσταίνετε μπόλικο λάδι σε κατσαρολάκι και ρίχνετε κουταλιές από το μίγμα.

Όταν φουσκώσουν και ροδίσουν τα λουκουμαδάκια τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν. Τα σερβίρετε σαν μεζέ ούζου ή σαν πρώτο πιάτο μαζί με σπανακόρυζο ή χόρτα τσιγαριστά.