ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΑΤΗ

Υλικά για 6 άτομα

  • ½ άσπρο και ½ κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένα
  • 1 καρότο καθαρισμένο και τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 2 κλαδάκια σέλινο ψιλοκομμένα το κάτω λευκό κομμάτι μόνο
  • 1-2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 300 γρ. Μαλακό τυρί Μαστέλο®
  • 1 μήλο σε κύβους
  • καρύδια και ρόδι για το σερβίρισμα
  • 20 κ.σ ελαιόλαδο
  • 10 κ.σ. ξύδι
  • αλάτι και λίγο μπούκοβο

 

Εκτέλεση

  1. Σε μεγάλο μπολ με καπάκι βάζουμε τα λάχανα, το καρότο, το σκόρδο και το σέλινο, αλατίζουμε καλά πιέζοντας με το χέρι, ρίχνουμε το μπούκοβο και το ξύδι. Αφήνουμε τη σαλάτα να μαριναριστεί τουλάχιστον για 3 ώρες.
  2. Λίγο πριν σερβίρουμε κόβουμε το Μαλακό τυρί Μαστέλο® σε τρίγωνα και ψήνουμε σε πολύ ζεστό, αλάδωτο τηγάνι για μερικά λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα.
  3. Πριν μεταφέρουμε τη σαλάτα σε σαλατιέρα προσθέτουμε το ελαιόλαδο, στολίζουμε στο μπολ με τη σαλάτα το τυρί, τα καρύδια και το ρόδι και σερβίρουμε.