Υλικά για 4 άτομα

  • ένα κομμάτι πανσέτα χοιρινή (ζητάμε από το χασάπη να αφαιρέσει το λίπος)
  • 1 με 1 ½ κιλό περίπου ή 3 ολόκληρα χοιρινά φιλέτα (ψαρονέφρι)
  • 300 γρ. Μαλακό τυρί Μαστέλο®
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κόκκινες
  • 2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
  • ½ ποτήρι λευκό κρασί
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το αλείφουμε με τη μουστάρδα. Κόβουμε το Μαλακό τυρί Μαστέλο® σε μακρόστενα κομμάτια, τα βάζουμε στο κέντρο και προσθέτουμε τις πιπεριές. Τυλίγουμε με φυσικό σπάγκο σε ρολό σφραγίζοντας τη γέμιση στο εσωτερικό του.
  2. Σε βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά, τσιγαρίζουμε το ρολό στο βούτυρο μέχρι να ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές και σβήνουμε με το κρασί. Μεταφέρουμε το κρέας σε ταψί και ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180°C για 50’.
  3. Αφού ψηθεί αφαιρούμε το σπάγκο, το αφήνουμε να σταθεί για 10’,κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με πουρέ ή τηγανητές πατάτες.
  4. Αν επιλέξουμε το ψαρονέφρι, με τη βοήθεια ενός μαχαιριού ανοίγουμε το κάθε ένα κατά μήκος και το πιέζουμε με το χέρι σας ώστε να πλατύνει, ακολουθούμε την ίδια διαδικασία αλλά τα ψήνουμε μόνο για 17’.

 

Ταιριάζει ένα “γεμάτο” Αγιωργίτικο, ένα Cabernet Sauvignon ή μία ξηρή Μαυροδάφνη.