Από το faganoula.gr

Υλικά για 4 μπέργκερ:

Για το μπιφτέκι:

  • 1/2 κιλό κιμά ανάμεικτο
  • 2 κ.σ. βρώμη (την χτυπάμε καλά στο μούλτι μέχρι να γίνει σαν αλεύρι)
  • 1/2 κ.γλ. γαρύφαλλο τριμμένο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1 τομάτα (μόνο την σάρκα της)
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 αυγό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Για το μπέργκερ:

  • 4 ψωμάκια για μπέργκερ
  • 1 μελιτζάνα κομμένη σε στρογγυλές φέτες
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε ροδέλες
  • 3-4 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1 τομάτα κομμένη σε ροδέλες
  • 150 γρ. καπνιστό μαλακό τυρί @mastelogr
  • 4 κ.σ. αγγουρομαγιονέζα
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Για τις τραγανές πατάτες:
  • 2 μεγάλες πατάτες κομμένες σε στικς (τα κλασικά μπαστουνάκια)
  • 1 κ.σ. αλάτι Ιμαλαΐων
  • 1 κ.σ. αποξηραμένο βασιλικό
  • 1 κ. γλ. αποξηραμένο δεντρολίβανο
  • 1 κ.γλ. αποξηραμένο μαϊντανό
  • 2 κ.γλ. ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Για το μπιφτέκι:
Βάζουμε στο μούλτι την τομάτα, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και χτυπάμε μέχρι να γίνουν ψιλοκομμένα (δεν πολτοποιούμε). Σε ένα μπολ, στο οποίο έχουμε βάλει τον κιμά, προσθέτουμε όλα τα υλικά και πλάθουμε το μίγμα μας. Φτιάχνουμε 8 μπιφτέκια και τα ψήνουμε σε ταψί με λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα για 30’.

Για τις πατάτες:
Κόβουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε μπολ με νερό για 15’ ώστε να φύγει το άμυλο (έτσι γίνονται πιο τραγανές). Σουρώνουμε και τις πασπαλίζουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια και τις τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις για 35’.

Για το μπέργκερ:
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα λαχανικά (εκτός από την τομάτα), τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε την ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια. Ψήνουμε σε τοστιέρα ή γκριλιέρα μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα. Στην συνέχεια, κόβουμε το τυράκι μας σε 4 κομμάτια και το ψήνουμε και αυτό στην γκριλιέρα.

Ανοίγουμε το κάθε ψωμάκι στα δυο και αλείφουμε την μια φέτα με αγγουρομαγιονέζα. Βάζουμε ένα μπιφτέκι, συνεχίζουμε με φέτες ψητών λαχανικών, τομάτας, τυριού και με ένα ακόμα μπιφτέκι. Κλείνουμε το μπέργκερ και απολαμβάνουμε!