Συνταγή από Mrs Olivespoon

Γεια σας αγαπημένοι μου, η συνταγή αυτή γεννήθηκε από την ιδέα μιας φίλης κι εγώ τη πείραξα λιγάκι με τα δικά μου αγαπημένα στοιχεία μέσα.

Μιας και τα κολοκυθάκια είναι τώρα της εποχής είναι ευκαιρία να τα εκμεταλλευτούμε όσο τα βρίσκουμε ολόφρεσκα στην αγορά. Έχουμε συνηθίσει να τα απολαμβάνουμε στα γεμιστά, σε πίτες, γεμισμένα με ρύζι και κιμά με αυγολέμονο χωρίς διαφορετικές εκδοχές. Σ΄ αυτή τη συνταγή θα τα βρεις κοκκινιστά και με μια μικρή τσαχπινιά.

Για μια ακόμη φορά το αγαπημένο μου Μαστέλο συντρόφευσε ιδανικά το φαγητό που ετοίμασα. Του χάρισε μια πλούσια γεύση κάνοντας το μοναδικό με ντελικάτη γεύση.

Υλικά

  • 8-10 κολοκύθια μεγάλα
  • 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 6 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
  • Αλάτι-Πιπέρι
  • Φρέσκια ρίγανη
  • Φρέσκο θυμάρι
  • 5 φύλλα φρέσκο δυόσμο
  • 1/2 κουτ. γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1 πρέζα κανέλα
  • Ελαιόλαδο
  • 100γρ. μαστέλο αγελαδινό
  • 300ml ντοματοχυμό

 

Οδηγίες

  1. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το κιμά,ψιλοκομμένα τα φρέσκα μυρωδικά τα μπαχαρικά, το ελαιόλαδο και το μπαγιάτικο ψωμί που έχουμε μουλιάσει σε νερό.
  2. Ζυμώνουμε το μείγμα του κιμά μέχρι το ψωμί να μην ξεχωρίζει από το μείγμα.
  3. Κόβουμε τα κολοκυθάκια στη μέση και αφαιρούμε τη σάρκα τους.Γεμίζουμε με μια δόση κιμά τα κολοκυθάκια μας και στο κέντρο του τοποθετούμε ένα μπαστουνάκι τυριού.
  4. Σε ένα πυρέξ αδειάζουμε τον ντοματοχυμό λίγο νερό, ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Τοποθετούμε τα κολοκυθάκια που έχουμε γεμίσει και τοποθετούμε στο φούρνο στη προτελευταία θέση.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 30-35 λεπτά.