Συνταγή από Mrs Olivespoon

Η μέρα ξεκινά με το πιο αγαπημένο φαγητό που απενοχοποιήθηκε. “Τηγανιτή” πατάτα πάπρικας με κρέμα ανθότυρο. Χωρίς τηγάνισμα χωρίς ενοχές.

Υλικά

  • 2-3 πατάτες
  • Πάπρικα
  • 100γρ. Ανθότυρο Μαστέλο
  • 80γρ. Γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουτ. γλυκού χυμό λεμόνι
  • 1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
  • Αλάτι

 

Οδηγίες

  1. Κόβουμε τις πατάτες ροδέλες τις απλώνουμε σε ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα.
  2. Αλείφουμε κάθε ροδέλα με ελαιόλαδο με ένα πινέλο.
  3. Αλατίζουμε και προσθέτουμε την πάπρικα. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στο γκριλ για 30 λεπτά κι από τις 2 πλευρές.
  4. Σε ένα μπολ λιώνουμε το ανθότυρο με ένα πιρούνι προσθέτουμε το γιαούρτι το χυμό λεμονιού ελαιόλαδο και λίγο αλάτι ανακατεύουμε και έτοιμο.
  5. Σερβίρουμε τις πατάτες με μια γενναία δόση κρέμας.