Συνταγή από Mrs Olivespoon

Οι μελιτζάνες με τις ντομάτες είναι απ’τους καλύτερους συνδυασμούς. Προτιμώ τις λευκές μελιτζάνες γιατί έχουν λιγότερα σποράκια στη σάρκα τους κι είναι πιο γλυκές. Όταν συνδυάζονται και με το αγελαδινό Μαστέλο γίνονται ακόμα πιο νόστιμες.

Η διαφορά σ’ αυτή τη συνταγή είναι το μεθυστικό της άρωμα, αφού μια ευχάριστη λεπτή νότα με άρωμα μαστίχας θα υπάρχει στο φαγητό μας.

Υλικά

  • 3 μελιτζάνες
  • 250 ml χυμό φρέσκιας ντομάτας
  • 200γρ. μαστέλο αγελαδινό
  • 20ml λικέρ μαστίχα
  • 4 φύλλα βασιλικού
  • Αλάτι-Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

 

Οδηγίες

  1. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μακρόστενες φέτες , τις αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και τις τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε έως ότου μαλακώσουν και μπορούμε να τις χειριστούμε.
  2. Σε ένα πυρίμαχο ταψί αδειάζουμε το χυμό ντομάτας με λίγο ελαιόλαδο τα φύλλα βασιλικού και αλατοπιπερώνουμε. Παίρνουμε μια μια τις λωρίδες μελιτζάνας και με ένα πινελάκι αλείφουμε λίγο από το λικέρ τοποθετούμε ένα μπαστουνάκι τυριού, αλατοπιπερώνουμε και τυλίγουμε σε ρολάκι.
  3. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα. Τοποθετούμε τα ρολά μας μέσα στο πυρίμαχο σκεύος με το χυμό ντομάτας.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να δέσει η σάλτσα μας και να λιώσει το τυράκι.
  5. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και προαιρετικά με δροσερό γιαουρτάκι.