Υλικά για 4 άτομα
- 1 πακέτο λιγκουίνι
- 250 γρ τριμμένο Κατσικάκι Μαστέλο®
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κ.σ κουκουνάρι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- λίγο μαυροσούσαμο
- φρέσκο βασιλικό και ξύσμα λεμονιού για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Βράζουμε σε κατσαρόλα αλατισμένο νερό και ρίχνουμε τα λιγκουίνι ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα σουρώνουμε (κρατώντας 1/2 φλ. τσαγιού από το νερό τους) και τα βάζουμε στην άκρη, διατηρώντας τα ζεστά.
- Σε φαρδιά κατσαρόλα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και τα κουκουνάρια. Προσθέτουμε τα λιγκουίνι, το τριμμένο Κατσικάκι Μαστέλο®, το γιαούρτι λίγο από το νερό και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε τη σάλτσα, προσθέτουμε πιπέρι και αν χρειαστεί αλάτι.
- Σερβίρουμε αμέσως, γαρνίροντας τα πιάτα με κύβους Κατσικάκι Μαστέλο® ,φρέσκο βασιλικό, ξύσμα λεμονιού και μαυροσούσαμο. Ταιριάζει μ’ ένα ξηρό Μοσχάτο από τη Λήμνο αλλά και με ροζέ κρασί.