Υλικά για 4 άτομα

  • 300γρ. Κατσικάκι Μαστέλο®
  • 700 γρ. λουκάνικο χωριάτικο κομμένο σε ροδέλες
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
  • 100 ml κόκκινο κρασί
  • 3 φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος

 

Εκτέλεση

  1. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα λουκάνικα. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  2. Ρίχνουμε στο λάδι τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, τις πιπεριές και το καρότο και τα σοτάρουμε. Στη συνέχεια τα σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τη ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι το μπούκοβο και την πάπρικα. Τα αφήνουμε να βράσουν για 15′ σε χαμηλή φωτιά.
  3. Αφού βράσουν τα υλικά μας, ρίχνουμε το λουκάνικο και τα μαγειρεύουμε όλα μαζί για 15′-20′ περίπου. Αφήνουμε το φαγητό να ρουφήξει τα υγρά του και να μείνει μόνο με μια ωραία πηχτή σάλτσα.
  4. Λίγο πριν το βγάλουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το τυρί για να λιώσει λίγο. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.