Υλικά για 4 άτομα

  • 1 πακέτο λιγκουίνι
  • 250 γρ τριμμένο Κατσικάκι Μαστέλο®
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.σ κουκουνάρι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο μαυροσούσαμο
  • φρέσκο βασιλικό και ξύσμα λεμονιού για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε σε κατσαρόλα αλατισμένο νερό και ρίχνουμε τα λιγκουίνι ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα σουρώνουμε (κρατώντας 1/2 φλ. τσαγιού από το νερό τους) και τα βάζουμε στην άκρη, διατηρώντας τα ζεστά.
  2. Σε φαρδιά κατσαρόλα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και τα κουκουνάρια. Προσθέτουμε τα λιγκουίνι, το τριμμένο Κατσικάκι Μαστέλο®, το γιαούρτι λίγο από το νερό και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε τη σάλτσα, προσθέτουμε πιπέρι και αν χρειαστεί αλάτι.
  3. Σερβίρουμε αμέσως, γαρνίροντας τα πιάτα με κύβους Κατσικάκι Μαστέλο® ,φρέσκο βασιλικό, ξύσμα λεμονιού και μαυροσούσαμο. Ταιριάζει μ’ ένα ξηρό Μοσχάτο από τη Λήμνο αλλά και με ροζέ κρασί.