Υλικά για ταψί 25X35 cm

  • 20 φέτες Κατσικάκι Μαστέλο®
  • 20 λεπτές φέτες παστουρμά
  • 2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 1 αβγό χτυπημένο με λίγο νερό
  • 1-2 κ.σ μαυροσούσαμο

 

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα. Στρώνουμε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Τοποθετούμε μέσα το πρώτο φύλλο σφολιάτας. Αφαιρούμε το γύρω-γύρω (τσιμένι) από τον παστουρμά και τακτοποιούμε τα υλικά (Κατσικάκι Μαστέλο®, ντομάτα, παστουρμά).
  2. Κάνουμε μια δεύτερη στρώση με τα υλικά και τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο από πάνω. Κόβουμε το φύλλο που εξέχει με ψαλίδι, λίγο πιο έξω από την περιφέρεια του ταψιού. Με το πινέλο το σπρώχνουμε να μπει μέσα και μ΄ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε την επιφάνειά.
  3. Φτιάχνουμε με τη σφολιάτα που κόψαμε ένα κορδόνι και στολίζουμε με αυτό περιμετρικά το ταψί. Αλείφουμε την πίτα με το αβγό που έχουμε χτυπήσει με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με μαυροσούσαμο.
  4. Ψήνουμε την πίτα, στην κάτω σχάρα για 50’ μέχρι να ροδίσει. Αφήνουμε την πίτα για 10-15’ εκτός φούρνου πριν τη σερβίρουμε.

 

Απολαμβάνουμε με συνοδεία ούζου ή χιώτικης σούμας