ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΥ Μ. ΚΟΝΤΟΥ, ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ «ΡΟΥΣΣΙΚΟ»

Υλικά για 4 Άτομα

  • 600 γρ. ψαχνό από κατσικίσιο μπούτι
  • 250 γρ. Κατσικάκι Μαστέλο®
  • 2 καρότα κομμένα σε φέτες
  • 1 φλ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μαϊντανό και σέλινο
  • 2 σκ. σκόρδο κομμένες στη μέση
  • χυμός από μισό λεμόνι
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένη ντομάτα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • θυμάρι και ρίγανη
  • κόκκινη πάπρικα

 

Εκτέλεση

  1. Σε μεγάλο μπολ τοποθετούμε το κρέας κομμένο σε κομμάτια μπουκιάς καθώς και τα λαχανικά. Περιχύνουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 30΄.
  2. Κόβουμε 12 μεγάλα τετράγωνα κομμάτια από αντικολλητικό χαρτί κουζίνας ή λαδόκολλα. Φτιάχνουμε τέσσερα πακετάκια βάζοντας 3 κομμάτια χαρτί το ένα πάνω στο άλλο και τοποθετούμε πάνω τους το κρέας, τα λαχανικά και 4-5 κομματάκια Κατσικάκι Μαστέλο®. Δένουμε με φυσικό σπάγκο κάθε δεματάκι και τοποθετούμε σε ταψί.
  3. Βάζουμε 2 δάχτυλα νερό στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 2 ώρες. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε νερό στη διάρκεια του ψησίματος. Σερβίρουμε με χοντροκομμένες τηγανητές πατάτες.
  4. Συνοδεύουμε με ένα ερυθρό κρασί με γεμάτο σώμα όπως Malbec ή cabernet sauvignon

 

Βέβαια το σκόρδο και τα μυρωδικά αυτού του πιάτου ζητάνε μία ρετσίνα, δοκιμάστε το και θα έχετε ένα πολύ καλό συνδυασμό.