ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΥ Μ. ΚΟΝΤΟΥ, ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ «ΡΟΥΣΣΙΚΟ»
Υλικά για 4 Άτομα
- 600 γρ. ψαχνό από κατσικίσιο μπούτι
- 250 γρ. Κατσικάκι Μαστέλο®
- 2 καρότα κομμένα σε φέτες
- 1 φλ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μαϊντανό και σέλινο
- 2 σκ. σκόρδο κομμένες στη μέση
- χυμός από μισό λεμόνι
- ½ φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένη ντομάτα
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- θυμάρι και ρίγανη
- κόκκινη πάπρικα
Εκτέλεση
- Σε μεγάλο μπολ τοποθετούμε το κρέας κομμένο σε κομμάτια μπουκιάς καθώς και τα λαχανικά. Περιχύνουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 30΄.
- Κόβουμε 12 μεγάλα τετράγωνα κομμάτια από αντικολλητικό χαρτί κουζίνας ή λαδόκολλα. Φτιάχνουμε τέσσερα πακετάκια βάζοντας 3 κομμάτια χαρτί το ένα πάνω στο άλλο και τοποθετούμε πάνω τους το κρέας, τα λαχανικά και 4-5 κομματάκια Κατσικάκι Μαστέλο®. Δένουμε με φυσικό σπάγκο κάθε δεματάκι και τοποθετούμε σε ταψί.
- Βάζουμε 2 δάχτυλα νερό στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 2 ώρες. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε νερό στη διάρκεια του ψησίματος. Σερβίρουμε με χοντροκομμένες τηγανητές πατάτες.
- Συνοδεύουμε με ένα ερυθρό κρασί με γεμάτο σώμα όπως Malbec ή cabernet sauvignon
Βέβαια το σκόρδο και τα μυρωδικά αυτού του πιάτου ζητάνε μία ρετσίνα, δοκιμάστε το και θα έχετε ένα πολύ καλό συνδυασμό.