ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΑΤΗ

Υλικά για 1 καρβελάκι

  • 500 γρ. αλεύρι σταρένιο για ψωμί
  • 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
  • 320 ml νερό
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. αλάτι
  • 300 γρ. Κατσικάκι Μαστέλο® σε κύβους
  • 10 ελιές μαύρες καθαρισμένες και κομμένες
  • 2 -3 ντομάτες λιαστές ψιλοκομμένες
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • μαύρο σουσάμι

 

Εκτέλεση

  1. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι κοσκινισμένο, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Σε ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό διαλύουμε τη ζάχαρη και τη μαγιά. Τα αφήνουμε για περίπου 5-6’. Ρίχνουμε μέσα στο αλεύρι το μίγμα της μαγιάς. Αρχίζουμε το ζύμωμα προσθέτοντας το νερό μέχρι η ζύμη να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του κάδου και να γίνει μια μεγάλη μπάλα.
  2. Τη βάζουμε σε αλευρωμένη λεκάνη και την αφήνουμε σε ζεστό σημείο σκεπασμένη, με μεμβράνη και πετσέτα να φουσκώσει για περίπου 60’. Ξαναζυμώνουμε τη φουσκωμένη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο. Σκεπάζουμε και αφήνουμε ξανά 30‘. Κατόπιν την πιέζουμε με το χέρι σας να ξεφουσκώσει και ρίχνουμε το Κατσικάκι Μαστέλο®, τις ελιές και τις λιαστές ντομάτες.
  3. Πλάθουμε καρβέλι, το βάζουμε σε λαδωμένο ταψί, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 50′ ή μέχρι να φουσκώσει.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Αλείφουμε με λάδι, σκορπίζουμε το σουσάμι στην επιφάνειά του, χαράζουμε σταυρωτά με κοφτερό μαχαίρι και ψήνουμε για 40’ μέχρι να ροδίσει.