ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΥ Μ. ΚΟΝΤΟΥ, ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ «ΡΟΥΣΣΙΚΟ»

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

  • 500 γρ. ψαχνό από κατσικίσιο μπούτι ή 250 γρ. χοιρινό και 250 γρ. μοσχάρι
  • 250 γρ. Κατσικάκι Μαστέλο®
  • 2 καρότα κομμένα σε φέτες
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μαϊντανό και σέλινο
  • χυμός από μισό λεμόνι
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένη ντομάτα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • κόκκινη πάπρικα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μεγάλο μπολ τοποθετήστε το κρέας κομμένο σε κομμάτια μπουκιάς καθώς και τα λαχανικά. Περιχύστε με όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατέψτε και αφήστε στο ψυγείο για 30΄. Κόψτε 12 μεγάλα τετράγωνα κομμάτια από αντικολλητικό χαρτί κουζίνας ή λαδόκολλα. Φτιάξτε τέσσερα πακετάκια βάζοντας 3 κομμάτια χαρτί το ένα πάνω στο άλλο και τοποθετήστε πάνω τους το κρέας, τα λαχανικά και 4-5 κομματάκια Κατσικάκι Μαστέλο®. Δέστε με φυσικό σπάγκο κάθε δεματάκι και τοποθετήστε σε ταψί. Βάλτε 2 δάχτυλα νερό στο ταψί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για δύο ώρες. Αν χρειαστεί, προσθέστε νερό στη διάρκεια του ψησίματος. Σερβίρετέ τα με χοντροκομμένες τηγανητές πατάτες