Υλικά

(για το μπιφτέκι)

  • 80 γραμ. μοσχαρίσιο κιμά
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.σ. κοφτή βούτυρο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

(για το burger)

  • 1 ψωμάκι για burger
  • 1 φέτα Μαστέλο Καπνιστό (των 100 γραμμαρίων)
  • 1 φέτα ντομάτας
  • 1 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1 φύλλο μαρούλι
  • κέτσαπ και μουστάρδα

Εκτέλεση

Το μυστικό για να φτιάξουμε το τέλειο μπιφτέκι.

  1. Με τον κιμά σχηματίζουμε το μπιφτέκι.
  2. Σε τηγάνι βάζουμε το λάδι και το βούτυρο και μόλις κάψει βάζουμε το μπιφτέκι, αλάτι και πιπέρι.
  3. Ψήνουμε για 2′ και χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά. Δεν το γυρίζουμε και δεν το πατάμε.
  4. Αφήνουμε να ψηθεί η μια πλευρά και το γυρίζουμε μια μόνο φορά προσθέτοντας λίγο αλατοπίπερο.
  5. Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε για 2′ από κάθε πλευρά το τυρί.

Σερβίρισμα

Στήνουμε το burger μας βάζοντας μαγιονέζα, μαρούλι, το μπιφτέκι,το Μαστέλο και τη ντομάτα. Ιδανικά σερβίρεται με πράσινη σαλάτα και τηγανιτές πατάτες.