ΥΛΙΚΑ

  • 4 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • ½ κιλό λάπαθα ψιλοκοµµένα
  • ½ κιλό σπανάκι ψιλοκοµµένο
  • 1 µατσάκι µάραθο ψιλοκοµµένο
  • 1 µατσάκι δύοσμο ψιλοκοµµένο
  • 2 µατσάκια φρέσκα κρεµµύδια
  • 2 αυγά
  • 150γρ. τριµµένο Μαστέλο® Αλμυρό
  • 2 κουταλιές της σούπας σούμα ή ούζο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι & αλάτι
  • αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις (όσο «σηκώσει»)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε πολύ καλά τα χόρτα και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.
Στη συνέχεια τα ψιλοκόβουμε σε ένα μεγάλο μπολ και βάζουµε το αλάτι.
Τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας, τα στραγγίζουμε µε τις φούχτες µας και τα βάζουµε σε ένα καινούργιο μπολ.
Προσθέτουµε τα αυγά, το τριμμένο Μαστέλο® Αλμυρό, το πιπέρι και τη σούμα ή το ούζο.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι το μείγµα να σφίξει και να «στέκεται» στο κουτάλι της σούπας.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα.
Ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το μείγμα και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν οι κεφτέδες από όλες τις μεριές.
Τους βγάζουμε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τους βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν το λάδι τους.