Υλικά

  • Για τη μους χτυπάμε σε πολυκόφτη 400 γραμ. ανθότυρο Μαστέλο με:
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
  • ξύσμα λεμονιού
  • 100 γραμ σαντιγί προαιρετικά

Εκτέλεση

  1. Ψήνουμε παραλληλόγραμμα κομμάτια σφολιάτας στο μέγεθος που θέλουμε και όταν κρυώσουν λίγο τα κόβουμε στη μέση και γεμίζουμε με κορνέ.
  2. Αν θέλουμε πιο απαλή τη μους την ανακατεύουμε με τη σαντιγί.
  3. Σερβίρουμε με κομπόστα αχλάδι ή μήλο που έχουμε φτιάξει βράζοντας σε κατσαρόλα 1 μήλο και 3 αχλάδια κομμένα σε φέτες μαζί με 2 γαρύφαλλα, 1 βανίλια και 150 γραμ ζάχαρη.
  4. Τα ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για 15 λεπτά μέχρι να δέσει ελαφρά το σιρόπι και να μαλακώσουν τα φρούτα.

Σερβίρισμα

Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως όλα τα υλικά και στήνουμε το γλυκό λίγο πριν το σερβίρουμε.