Υλικά

  • 500γρ. πένες ολικής άλεσης
  • 150 γρ. ελιές κομμένες σε φέτες
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 κολοκυθάκι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κοτσάνι σέλινο κομμένο σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 300 γραμμ. Ανθότυρο Μαστέλο
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 50 ml Λευκό κρασί
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ξύσμα λεμονιού
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μείον 2 λεπτά και στη συνέχεια τις στραγγίζουμε.
  2. Παράλληλα σοτάρουμε σε μια ρηχή μεγάλη κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, κατόπιν ρίχνουμε μέσα και τα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμα 2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί.
  3. Ανακατεύουμε τα βρασμένα ζυμαρικά με τα λαχανικά μέσα στη ρηχή κατσαρόλα, το ανθότυρο και τις ελιές.
  4. Χτυπάτε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό, το ξύσμα και περιχύνουμε το μίγμα στα ζυμαρικά.

Σερβίρισμα

Σερβίρουμε ζεστά και ιδανικά συνδυάζουμε αυτό το πιάτο με ένα ποτήρι αρωματικό Sauvignon Blanc ή Μαλαγουζιά.