Υλικά
- 500γρ. πένες ολικής άλεσης
- 150 γρ. ελιές κομμένες σε φέτες
- 1 καρότο ψιλοκομμένο
- 1 κολοκυθάκι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 κοτσάνι σέλινο κομμένο σε φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι
- ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 300 γραμμ. Ανθότυρο Μαστέλο
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 50 ml Λευκό κρασί
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ξύσμα λεμονιού
- αλάτι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μείον 2 λεπτά και στη συνέχεια τις στραγγίζουμε.
- Παράλληλα σοτάρουμε σε μια ρηχή μεγάλη κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, κατόπιν ρίχνουμε μέσα και τα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμα 2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί.
- Ανακατεύουμε τα βρασμένα ζυμαρικά με τα λαχανικά μέσα στη ρηχή κατσαρόλα, το ανθότυρο και τις ελιές.
- Χτυπάτε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό, το ξύσμα και περιχύνουμε το μίγμα στα ζυμαρικά.
Σερβίρισμα
Σερβίρουμε ζεστά και ιδανικά συνδυάζουμε αυτό το πιάτο με ένα ποτήρι αρωματικό Sauvignon Blanc ή Μαλαγουζιά.