Υλικά για 4 άτομα

  • 250γρ. μαλακό τυρί Μαστέλο®
  • 3 ντομάτες ώριμες, μεγάλες
  • 4 κολοκυθάκια καθαρισμένα καλά
  • 10 φυλλαράκια δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι

 

Εκτέλεση

  1. Βυθίζουμε τις ντομάτες σε καυτό νερό για 1΄. Κατόπιν τις ξεφλουδίζουμε με ευκολία και στη συνέχεια τις κόβουμε σε χοντρές φέτες. Τις απλώνουμε σε μια πιατέλα, τις αλατίζουμε και τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη προκειμένου να βγάλουν λίγα από τα υγρά τους. Τις αφήνουμε στην άκρη.
  2. Πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια και κόβουμε τις άκρες τους και μετά κατά μήκος σε λεπτές φέτες. Μπορούμε, αν θέλουμε, να χρησιμοποιήσετε τον τρίφτη από την πλευρά που κόβουμε τα τσιπς.
  3. Απλώνουμε τις φέτες του κολοκυθιού σε μια πιατέλα και τις πασπαλίζουμε με αλάτι και χυμό από 1 λεμόνι. Τις αφήνουμε να μαριναριστούν.
  4. Ρίχνουμε στο μίξερ το ελαιόλαδο μαζί με τα φυλλαράκια του δυόσμου. Τα χτυπάμε καλά μέχρι να πολτοποιηθεί ο δυόσμος μέσα στο λάδι και να ελευθερώσει τα αρώματά του.
  5. Κόβουμε το μαλακό τυρί Μαστέλο® σε τόσες φέτες όσες και οι ροδέλες της ντομάτας και τις ψήνουμε σε δυνατή φωτιά σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ροδοκοκκινίσουν παντού.
  6. Σερβίρουμε σε κάθε πιάτο λωρίδες κολοκυθιού, μια φέτα ντομάτας μια φέτα ψητό Μαστέλο και 2 κ.σ ελαιόλαδο με δυόσμο.

 

Συνδυάζουμε αυτό το πιάτο με ένα ποτήρι μυρωδάτο Sauvignon Blanc ή Μαλαγουζιά.