ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

  • 250γρ. μαλακό τυρί Μαστέλο®
  • 3 ντομάτες ώριμες, μεγάλες
  • 4 κολοκυθάκια καθαρισμένα καλά
  • 10 φυλλαράκια δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεματίζετε τις ντομάτες σε καυτό νερό για 1 λεπτό. Κατόπιν τις ξεφλουδίζετε με ευκολία και στη συνέχεια τις κόβετε σε χοντρές φέτες. Τις απλώνετε σε μια πιατέλα, τις αλατίζετε και τις πασπαλίζετε με ζάχαρη προκειμένου να βγάλουν λίγα από τα υγρά τους. Τις αφήνετε στην άκρη.

Πλένετε καλά τα κολοκυθάκια και κόβετε τις άκρες τους. Κατόπιν τα κόβετε κατά μήκος σε λεπτές φέτες. Μπορείτε, αν θέλετε, να χρησιμοποιήσετε τον τρίφτη από την πλευρά που κόβετε τα τσιπς.

Παίρνετε τις φέτες του κολοκυθιού, τις απλώνετε σε μια πιατέλα και τις πασπαλίζετε με αλάτι και χυμό από 1 λεμόνι. Τις αφήνετε να μαριναριστούν όσο θα ψήνεται το χαλούμι.

Ρίχνετε στο μίξερ το ελαιόλαδο μαζί με τα φυλλαράκια του δυόσμου. Τα χτυπάτε καλά μέχρι να πολτοποιηθεί ο δυόσμος μέσα στο λάδι και να ελευθερώσει τα αρώματά του. Το φυλάτε σε ένα μπολ.

Κόβετε το μαλακό τυρί Μαστέλο® σε τόσες φέτες όσες και οι ροδέλες της ντομάτας και τις ψήνετε σε δυνατή φωτιά σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ροδοκοκκινίσουν παντού.