Από τo nicolscooking

  • 1 κιλό χοιρινός λαιμός σε κύβους
  • 300 γρ. τυρί αγελαδινό Μαστέλο® σε κύβους
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα ,
  • 200 γρ. μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα,
  • 1 πιπεριά κόκκινη και 1 πιπεριά κίτρινη κομμένες στα τέσσερα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σουπας μουστάρδα,
  • 50 ml λευκό ξηρό κρασί,
  • ελαιόλαδο
  • Μπαχαρικά: ρίγανη ξερή, θυμάρι ξερό, 1 κλαδάκι φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο, μαύρο πιπέρι, κύμινο σε σκόνη, πάπρικα γλυκιά και λίγη καπνιστή πάπρικα, λίγο κόλιανδρο σε σκόνη, ραζ ελ χανούτ (ras el hanout) μαροκινό μπαχαρικό σε σκόνη

 

Εκτέλεση

  1. Σε ένα γυάλινο μπολ ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά πολύ καλά και τα σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη να μαριναριστούν για μια ολόκληρη νύχτα.
  2. Την επόμενη προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 ° βαθμούς.
  3. Κόβουμε μεγάλα κομμάτια λαδόκολλας. Παίρνουμε δύο κομμάτια το ένα πάνω στο άλλο και μέσα εκεί ρίχνουμε με ένα κουτάλι λίγο από το μείγμα του χοιρινού που έχουμε μαρινάρει δένουμε με χορταρένιο σπάγκο πολύ καλά.
  4. Καλύπτουμε το πάτο του πουγκιού με αλουμινόχαρτο για να μη φύγουν τα υγρά κατά το ψήσιμο και τοποθετούμε στο ταψί.
  5. Γεμίζουμε το ταψί μας με πουγκιά από το χοιρινό και τοποθετούμε στο φούρνο.
  6. Ψήνουμε για 1½ με 2 ώρες ανάλογα τον φούρνο.
  7. Όταν είναι έτοιμα βγάζουμε το αλουμινόχαρτο λύνουμε τον σπάγκο και σερβίρουμε μέσα στη λαδόκολλα.