Από το nicolscooking

Υλικά 

  • 2 κολοκύθες μακρόστενες,
  • 400 γρ λουκάνικα Μουτεβελής,
  • 300 γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα στα τέσσερα,
  • 2 κόκκινες πιπεριές και 2 κίτρινες πιπεριές κομμένες σε μεγάλα καρέ,
  • 2 πράσα ψιλοκομμένα μόνο το λευκό μέρος,
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
  • 1 ποτήρι του κρ. λευκό ξηρό κρασί ,
  • 1 δοντάκι σκόρδο
  • ελαιόλαδο
  • φρέσκο βούτυρο
  • 200 γρ. τυρί καπνιστό Μαστέλο®,
  • 100 γρ. αγελαδινό τυρί Μαστέλο® κομμένα σε μεγάλα κομμάτια,
  • κουκουνάρι, μοσχοκάρυδο, πιπέρι, αλάτι, κάρυ, μπαχάρι, καρδάμωμο, σούμακ, πάπρικα γλυκιά, φρέσκο θυμάρι, σπόρια από ρόδι

 

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά εκτός από το φρέσκο θυμάρι και ανακατεύουμε καλά.
  2. Κόβουμε στη μέση τις κολοκύθες τις καθαρίζουμε από τα σπόρια τις αλείφουμε με λίγο βούτυρο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Ψιλοκόβουμε τα λουκάνικα σε πολύ μικρά κομματάκια να μοιάζει σαν κιμάς.
  4. Σε ένα τηγάνι αφού ζεσταθεί πολύ καλά σχεδόν να καπνίσει ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια με 1 δοντάκι σκόρδο, αλάτι και λίγο θυμάρι.
  5. Όταν έχουν χάσει τα υγρά τους τα βγάζουμε και στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια ,τα πράσα και τα λουκάνικα να σοταριστούν μαζί με λίγο από το μείγμα των μπαχαρικών, στη συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές και λίγο πιπέρι, ρίχνουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε καλά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να πιούν τα υγρά τους.
  6. Βγάζουμε τις κολοκύθες από τον φούρνο σκάβουμε τη σάρκα να δημιουργήσουμε “βαρκούλες ” ρίχνουμε μπόλικο από το μείγμα των μπαχαρικών και τις γεμίζουμε με την γέμιση που ετοιμάσαμε.
  7. Τέλος καλύπτουμε με λίγο κουκουνάρι, καπνιστό και αγελαδινό Μαστέλο® και ψήνουμε άλλη μισή ώρα περίπου.
  8. Όταν κρυώσει το φαγητό μας σκορπίζουμε σπόρια από ρόδι