Από το nicolcooking

Υλικά 

  • 1 πακέτο Rigatoni
  • 2 φλ. γάλα αγελαδινό
  • 1 φλ. τσαγιού κατσικάκι Μαστέλο ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. τσαγιού καπνιστό αγελαδινό Μαστέλο ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. γραβιέρα Κρήτης γλυκιά ψιλοκομμένη
  • 4 αυγά
  • αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο τριμμένο

Για την κρέμα:

  • 1 φλ. γάλα αγελαδινό
  • 400 γρ. τυρί κρέμα
  • 300γρ. αγελαδινό μαλακό τυρί Μαστέλο ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. κόρν φλάουρ
  • 3 αυγά
  • μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο, αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά αλλά να κρατάνε λίγο γιατί θα ψηθούν και στο φούρνο και τα σουρώνουμε .
  2. Βάζουμε σε ένα μπολ τα τυριά Μαστέλο, το γάλα, τη γραβιέρα, τα αυγά, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Ρίχνουμε αυτό το μείγμα μέσα σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τα μισοβρασμένα μακαρόνια, ανακατεύουμε πολύ καλά και όλο αυτό το ρίχνουμε σε ένα πυρίμαχο ταψί και ισιώνουμε να πάει παντού το μείγμα.
  4. Σε ένα γυάλινο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για την κρέμα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ρίχνουμε αυτή την κρέμα στην επιφάνεια με τα μακαρόνια και ισιώνουμε να πάει παντού και να καλύψει όλα τα μακαρόνια.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά περίπου και μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.