Από το nicolscooking

Υλικά 

  • 1 φύλλο σφολιάτα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 100 γρ.λευκά μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 200 γρ.καπνιστό τυρί Μαστέλο
  • 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μικρά κομματάκια,
  • λίγο ελαιόλαδο
  • μοσχοκάρυδο τριμμένο, ξερή ρίγανη, πιπέρι, 1 αυγό, σουσάμι

 

Εκτέλεση

  1. Βγάζουμε τη σφολιάτα από το ψυγείο να ξεπαγώσει.
  2. Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει πολύ καλά μέχρι να αχνίζει ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να αποκτήσουν ξανθό χρώμα και να βγάλουν τα υγρά τους.
  3. Όταν είναι έτοιμα τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και συνεχίζουμε στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με την πιπεριά. Όταν μαλακώσουν τα λαχανικά και πάρουν χρώμα τα αποσύρουμε και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα μανιτάρια.
  4. Τρίβουμε το καπνιστό τυρί @mastelogr στον χοντρό τρίφτη και όταν κρυώσουν λίγο τα λαχανικά το προσθέτουμε στα λαχανικά.Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγη ξερή ρίγανη και μοσχοκάρυδο.
  5. Απλώνουμε το φύλλο κρούστας πάνω στον πάγκο εργασίας,στρώνουμε τη γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό .
  6. Χτυπάμε ένα αυγό και με ένα πινελάκι αλείφουμε την επιφάνεια του ρολού.
  7. Ρίχνουμε στην επιφάνεια λίγο σουσάμι.
  8. Το τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  9. Το ψήνουμε για 1/2 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
  10. Όταν κρυώσει λίγο κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.