Από το nicolscooking

Υλικά 

  • Μια γαλλική σαλάτα
  • μια κόκκινη κατσαρή σαλάτα
  • μια σαλάτα κατσαρή πράσινη
  • 200 γρ.μαλακό τυρί μαστέλο
  • 30 γρ.καρύδια χοντροκομμένα
  • ρώγες από κόκκινο σταφύλι (ραζακί ή φράουλα)
  • 30 γρ.ξανθές σταφίδες
  • ηλιόσπορους
  • κολοκυθόσπορους
  • ντοματίνια κομμένα στη μέση.

Για το ντρέσινγκ :

  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 30ml ξίδι μπαλσαμικό από κόκκινο κρασί,
  • 1 κουτ. γλ. μέλι
  • αλάτι

Για το πανάρισμα του τυριού:

  • 2 αυγά,
  • αλεύρι γ.ο.χ
  • πάπρικα γλυκιά
  • σουσάμι
  • σπορέλαιο για το τηγάνισμα

 

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι μαζί με λίγη γλυκιά πάπρικα και ανακατεύουμε.
  2. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε δυο αυγά και τα χτυπάμε καλά.Και στο τρίτο μπολ ρίχνουμε σουσάμι.
  3. Κόβουμε το μαλακό αγελαδινό τυρί μαστέλο σε μικρούς κύβους και τους περνάμε πρώτα από το αυγό μετά από το αλεύρι, ξανά από το αυγό και τέλος από το σουσάμι.
  4. Τοποθετούμε ένα τηγάνι στην εστία και όταν κάψει ρίχνουμε το σπορέλαιο.
  5. Τηγανίζουμε το παναρισμενο τυρί μέχρι να αποκτήσει ξανθό χρώμα!Το τοποθετούμε σε ταψάκι με χαρτί για να τραβήξει το λάδι.
  6. Στη συνέχεια πλένουμε τα λαχανικά μας καλά και τα στραγγίζουμε.
  7. Τα τοποθετούμε σε γυάλινο μπολ και ρίχνουμε τα χοντροκομμένα καρύδια, κολοκυθόσπορους ,τις σταφίδες,ηλιόσπορους,ρώγες από κόκκινο σταφύλι και τα ντοματίνια.
  8. Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ χτυπώντας όλα τα υλικά με έναν αυγοδάρτη και περιχύνουμε τη σαλάτα μας.
  9. Ανακατεύουμε πολύ καλά και τέλος προσθέτουμε το παναρισμένο τυρί Μαστέλο.