Από το nicolscooking
Υλικά
- Μια γαλλική σαλάτα
- μια κόκκινη κατσαρή σαλάτα
- μια σαλάτα κατσαρή πράσινη
- 200 γρ.μαλακό τυρί μαστέλο
- 30 γρ.καρύδια χοντροκομμένα
- ρώγες από κόκκινο σταφύλι (ραζακί ή φράουλα)
- 30 γρ.ξανθές σταφίδες
- ηλιόσπορους
- κολοκυθόσπορους
- ντοματίνια κομμένα στη μέση.
Για το ντρέσινγκ :
- 100 ml ελαιόλαδο
- 30ml ξίδι μπαλσαμικό από κόκκινο κρασί,
- 1 κουτ. γλ. μέλι
- αλάτι
Για το πανάρισμα του τυριού:
- 2 αυγά,
- αλεύρι γ.ο.χ
- πάπρικα γλυκιά
- σουσάμι
- σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι μαζί με λίγη γλυκιά πάπρικα και ανακατεύουμε.
- Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε δυο αυγά και τα χτυπάμε καλά.Και στο τρίτο μπολ ρίχνουμε σουσάμι.
- Κόβουμε το μαλακό αγελαδινό τυρί μαστέλο σε μικρούς κύβους και τους περνάμε πρώτα από το αυγό μετά από το αλεύρι, ξανά από το αυγό και τέλος από το σουσάμι.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι στην εστία και όταν κάψει ρίχνουμε το σπορέλαιο.
- Τηγανίζουμε το παναρισμενο τυρί μέχρι να αποκτήσει ξανθό χρώμα!Το τοποθετούμε σε ταψάκι με χαρτί για να τραβήξει το λάδι.
- Στη συνέχεια πλένουμε τα λαχανικά μας καλά και τα στραγγίζουμε.
- Τα τοποθετούμε σε γυάλινο μπολ και ρίχνουμε τα χοντροκομμένα καρύδια, κολοκυθόσπορους ,τις σταφίδες,ηλιόσπορους,ρώγες από κόκκινο σταφύλι και τα ντοματίνια.
- Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ χτυπώντας όλα τα υλικά με έναν αυγοδάρτη και περιχύνουμε τη σαλάτα μας.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά και τέλος προσθέτουμε το παναρισμένο τυρί Μαστέλο.