Από το Teti’s Flakes
Υλικά
- 400 γρ. φύλλο κανταΐφι
- 350 γρ. κατσικίσιο τυρί Μαστέλο
- 150 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο
Για το σιρόπι
- 350 ml νερό
- 250 γρ. ζάχαρη
- χυμό από μισό λεμόνι
Οδηγίες
Για το σιρόπι
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και φέρνουμε σε βρασμό. Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, βράζουμε για 2 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Για το κιουνεφέ
- Σε ένα μπρίκι, σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο. Προσοχή, δε θέλουμε να το κάψουμε. Αφήνουμε στην άκρη.
- Μαδάμε όσο μπορούμε περισσότερο το κανταΐφι και με ένα ψαλίδι κόβουμε τις ίνες ώστε να μην είναι πολύ μακριές.
- Αλείφουμε ένα μικρό τηγάνι ή πυρίμαχα φορμάκια με λίγο βούτυρο, παίρνουμε μια μικρή τούφα κανταΐφι, την απλώνουμε στο σκεύος και την πιέζουμε πολύ καλά ώστε να γίνει επίπεδη και να πάρει το σχήμα του σκεύους. Μ’ ένα πινέλο τη ραντίζουμε με λιωμένο βούτυρο (περίπου 30 ml), ώστε να βραχεί ελαφρώς.
- Κόβουμε το κεφάλι του τυριού στη μέση και έπειτα σε λεπτές φέτες. Απλώνουμε δύο φέτες τυριού πάνω στο κανταΐφι και έπειτα σκεπάζουμε με μια άλλη τούφα κανταΐφι. Πιέζουμε το κανταΐφι προς τα κάτω με την παλάμη μας ώστε να γίνει όσο το δυνατόν πιο συμπαγές. Με ένα πινέλο ραντίζουμε από πάνω με λίγο βούτυρο (περίπου 30 ml).
- Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά από τη μια πλευρά. Γυρνάμε προσεκτικά με μια σπάτουλα ή λαβίδα και τηγανίζουμε και από την άλλη για περίπου 5 λεπτά.
- Μόλις το αποσύρουμε από τη φωτιά σιροπιάζουμε αμέσως με κρύο σιρόπι και σερβίρουμε.