Από το xenias_foodstories
Η κολοκύθα ταιριάζει τέλεια σε σαλάτες οπότε έχω να σας προτείνω την πιο νόστιμη σαλάτα που έχετε δοκιμάσει ποτέ!
Υλικά
- 1 ματσάκι ρόκα
- baby σπανάκι
- 2 κ.σ. μύρτιλα φρέσκα
- 200 γρ. κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη σε κομμάτια
- 75 γρ. Καπνιστό Μαστέλο
- 1 κ.σ. ηλιόσπορους και κουκουνάρι
- αλάτι, πιπέρι, καπνιστή πάπρικα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.γλ. μέλι
Για το dressing
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. λευκό μπαλσάμικο
- 2 κ.γλ. μουστάρδα
- 2 κ.γλ. μέλι
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
- Αλείφουμε την κολοκύθα με μέλι, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και καπνιστή πάπρικα.
- Ψήνουμε την κολοκύθα στους 165° στο φούρνο για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει, να τσιμπιέται με το πιρούνι και να λιώνει.
- Πλένουμε πολύ καλά τα φύλλα της σαλάτας κ τα μύρτιλα.
- Ετοιμάζουμε το dressing σε ένα βαζάκι ανακατεύοντας πολύ καλά όλα τα υλικά και ενώνουμε με τη σαλάτα σε ένα μπολ.
- Βάζουμε στο πιάτο τη σαλάτα,τα μύρτιλα, στικάκια Μαστέλο Καπνιστό, την κολοκύθα σε μπουκιές και περιχύνουμε με το υπόλοιπο μίγμα από το dressing που έμεινε στο μπολ.