Από το xenias_foodstories

Η κολοκύθα ταιριάζει τέλεια σε σαλάτες οπότε έχω να σας προτείνω την πιο νόστιμη σαλάτα που έχετε δοκιμάσει ποτέ!

Υλικά

  • 1 ματσάκι ρόκα
  • baby σπανάκι
  • 2 κ.σ. μύρτιλα φρέσκα
  • 200 γρ. κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη σε κομμάτια
  • 75 γρ. Καπνιστό Μαστέλο
  • 1 κ.σ. ηλιόσπορους και κουκουνάρι
  • αλάτι, πιπέρι, καπνιστή πάπρικα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.γλ. μέλι

 

Για το dressing

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. λευκό μπαλσάμικο
  • 2 κ.γλ. μουστάρδα
  • 2 κ.γλ. μέλι
  • αλάτι, πιπέρι

 

Διαδικασία

  1. Αλείφουμε την κολοκύθα με μέλι, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και καπνιστή πάπρικα.
  2. Ψήνουμε την κολοκύθα στους 165° στο φούρνο για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει, να τσιμπιέται με το πιρούνι και να λιώνει.
  3. Πλένουμε πολύ καλά τα φύλλα της σαλάτας κ τα μύρτιλα.
  4. Ετοιμάζουμε το dressing σε ένα βαζάκι ανακατεύοντας πολύ καλά όλα τα υλικά και ενώνουμε με τη σαλάτα σε ένα μπολ.
  5. Βάζουμε στο πιάτο τη σαλάτα,τα μύρτιλα, στικάκια Μαστέλο Καπνιστό, την κολοκύθα σε μπουκιές και περιχύνουμε με το υπόλοιπο μίγμα από το dressing που έμεινε στο μπολ.