Από το xenias_foodstories

Ένα εκπληκτικό αλμυρό κέικ για όλα τα γούστα είναι αυτή η συνταγή!!! Θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι, πιστέψτε με!!

Είναι τόσο αφράτο και μυρωδάτο, πλούσιο σε γεύση που μπορείτε να το απολαύσετε ακόμη και ως κύριο γεύμα με μια σαλάτα.
Αυτό που το κάνει ακόμη πιο ιδιαίτερο αυτό το αλμυρό κέικ είναι το Μαστέλο Κατσικάκι που πραγματικά δίνει άλλη διάσταση στη τελική γεύση και υφή.

Υλικά

  • 2 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1/2 φλ. ηλιέλαιο
  • 3 αυγά
  • 1 φλ. κατσικίσιο γιαούρτι
  • 1/4 φλ. γάλα
  • 1 φλ. Μαστέλο Κατσικάκι τριμμένο
  • 2 φλ. μανιτάρια ψιλοκομμένα διάφορα, εγώ χρησιμοποίησα 1 φλ. Portobello και 1 φλ. Champignon
  • 4 μεγάλες φέτες γαλοπούλα καπνιστή σε κυβάκια
  • 2 κ.σ. δεντρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. baking powder
  • μια πρέζα αλάτι και φρέσκο τριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και τα σωτάρουμε με το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και περιμένουμε να χάσουν τον όγκο τους σε χαμηλή πάντα φωτιά.
  2. Μεταφέρουμε σε χαρτί για να στραγγίξουμε το περιττό ελαιόλαδο.
  3. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν για να τα χρησιμοποιήσουμε στο επόμενο βήμα.
  4. Με ένα σύρμα ανακατεύουμε το ηλιέλαιο με το γιαούρτι και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
  5. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ομοιομορφία στο μίγμα.
  6. Σε άλλο μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι.
  7. Προσθέτουμε τα στερεά υλικά μέσα στο μίγμα με τα υγρά και προσθέτουμε και το γάλα.
  8. Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα αυτή τη φορά και προσθέτουμε τα μανιτάρια, τη γαλοπούλα, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το δεντρολίβανο και το τυράκι Μαστέλο.
  9. Μεταφέρουμε σε φόρμα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  10. Ψήνουμε στους 170 ° για περίπου 50 λεπτά η μέχρι να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα που δοκιμάζουμε το ψήσιμο του κέικ μας.

Απολαμβάνουμε ζεστό αλλά είναι πολύ νόστιμο και ως κρύο σνακ.