Από το nicolcooking

Βάλε χρώμα και γεύση στο τραπέζι σου για να φτιάξεις τη διάθεση σου, αλλά και για να πάρεις τις απαραίτητες βιταμίνες που σου χρειάζονται για την άμυνα του οργανισμού σου!
Μια σαλάτα με ρόκα, χρωματιστές πιπεριές , αποξηραμένα σύκα και τυρί Μαστέλο είναι το δικό μου συνοδευτικό για τα κρεατικά αυτού του Σαββατοκύριακου!

Υλικά

Για τη σαλάτα:

  • ρόκα
  • χρωματιστές πιπεριές (κόκκινη, πορτοκάλι, κίτρινη)
  • αποξηραμένα σύκα
  • αγελαδινό τυρί Μαστέλο
  • ψίχα από πασατέμπο

Ντρέσινγκ:

  • 3 κουτ.σούπας αγουρέλαιο
  • 1 κουτ.σούπας μουστάρδα
  • 1 κουτ.σουπας κοφτή μέλι
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τη ρόκα και την στραγγίζουμε.
  2. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πιπεριές από τα σπόρια και τις κόβουμε σε μπαστουνάκια, κόβουμε τα αποξηραμένα σύκα στη μέση.
  3. Κόβουμε σε κομμάτια το τυρί και το περνάμε λίγο από το σχαροτήγανο να πάρει ξανθό χρώμα.
  4. Μέσα σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τη ρόκα, τις χρωματιστές πιπεριές, τα αποξηραμένα σύκα και ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ βάζοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με τον αυγοδάρτη.
  5. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ τη σαλάτα σκορπίζουμε την ψίχα από τον πασατέμπο και βάζουμε τα κομμάτια τυριού επάνω στη σαλάτα και σερβίρουμε.

Είναι μια ωραία και γευστική πρόταση για να συνοδεύσεις ψητά κρεατικά!