Συνταγή από The Hungry Bites

 

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες μικρού/μεσαίου μεγέθους (10-15)
  • ελαιόλαδο για να αλείψουμε τις πατάτες
  • 125 γρ μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/4 κούπας ελιές σε ροδέλες
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι ρίγανη
  • αλάτι και πιπέρι
  • 250 γρ τυρί Μαστέλο τριμμένο (αγελαδινό ή Κατσικάκι)

 

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Πλένουμε καλά τις πατάτες και όπως είναι με τη φλούδα τους τις στεγνώνουμε και τις τρυπάμε 2-3 φορές με ένα πιρούνι. Τις αλείφουμε με λάδι και ψήνουμε στο φούρνο για 50΄ περίπου ή ώσπου να μαλακώσουν (δε σβήνουμε το φούρνο).
  2. Τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο για να μπορούμε να τις χειριστούμε, κόβουμε λίγο πιο πάνω από τη μέση και αδειάζουμε το εσωτερικό με ένα κουτάλι, αφήνοντας περίπου 0,5 εκατοστό πάχος (το εσωτερικό μπορεί να γίνει  πατατοσαλάτα ή  ωραίος πουρές με λίγο γάλα).
  3. Ανακατεύουμε τα μανιτάρια, τις πιπεριές, το κρεμμύδι, και τις ελιές σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο. Γεμίζουμε τις πατάτες και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 λεπτά. Κατόπιν, μοιράζουμε πάνω από κάθε πατάτα το τριμμένο τυρί και ψήνουμε για επιπλέον 15 λεπτά ή μέχρι το τυρί να γίνει μαστιχωτό. Σερβίρουμε αμέσως!