Συνταγή από Mrs Olivespoon

Τραγανή βάση και πλούσια γέμιση!

Αυτή η συνταγή θα σου μείνει αξέχαστη, γιατί όσο θα ψήνεται και θα βγαίνουν τα αρώματα της και το υπέροχό αυτό τυράκι θα λιώνει, η όρεξη ανεβαίνει στο φουλ.

Υλικά

Υλικά για ζύμη

  • 145ml νερό
  • 4γρ. αλάτι
  • 200γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 15ml ελαιόλαδο

 

Υλικά για γέμιση

  • 3 πράσα
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια
  • 1 λουκάνικο χωριάτικο
  • 120γρ. κρέμα γάλακτος
  • άνηθο
  • 100γρ. Κατσικάκι Μαστέλο
  • ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα πράσα και τα κρεμμύδια που έχουμε κόψει σε ροδέλες.
  2. Συνεχίζουμε με το λουκάνικο κόβοντας το σε ροδέλες και το σοτάρουμε κι αυτό μαζί με τα πράσα.
  3. Προσθέτουμε μέσα την κρέμα γάλακτος.
  4. Μαγειρεύουμε για 6 λεπτά μέχρι να μαραθούν τα πράσα και να μαγειρευτεί λιγάκι το λουκάνικο.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το τυρί κι ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λιγάκι.
  6. Σ΄ ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη βάση της τάρτας και ζυμώνουμε για λίγο.
  7. Σε ταψάκι αλείφουμε λίγο ελαιόλαδο και με τα χέρια απλώνουμε τη ζύμη να καλύψει τον πάτο και τα πλαϊνά. Κρατάμε λίγη ζύμη στην άκρη για να κάνουμε ότι σχήμα θέλουμε επάνω στην πίτα.
  8. Απλώνουμε τη γέμιση και καλύπτουμε την πίτα μας.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30-40 λεπτά.
Τάρτα με πράσο & λουκάνικο 2