Από το Teti’s Flakes
Υλικά
- 1 κιλό θράψαλα ή καλαμάρια
- 150 γρ αγελαδινό τυρί Mastelo
- 150 γρ κατσικίσιο τυρί Mastelo
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- λεμόνι
Οδηγίες
- Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τα θράψαλα, αφαιρούμε τη μεμβράνη, τα εντόσθια και το στόμα του (αν δεν το έχει κάνει ήδη ο ψαράς). Τα ξεπλένουμε και τα αφήνουμε ανάποδα να στραγγίσουν.
- Κόβουμε τα υλικά της γέμισης σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε καλά.
- Με τη βοήθεια ενός κουταλιού γεμίζουμε κάθε θράψαλο με τη γέμιση και κλείνουμε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδα.
- Ψήνουμε τα θράψαλα στη σχάρα για 7΄περίπου από κάθε πλευρά.
- Αφήνουμε στην άκρη για 2-3 λεπτά και κόβουμε σε ροδέλες. Σερβίρουμε με ελαιόλαδο, λεμόνι και φρέσκο δυόσμο.