Από το Teti’s Flakes

Υλικά

  • 1 κιλό θράψαλα ή καλαμάρια
  • 150 γρ αγελαδινό τυρί Mastelo
  • 150 γρ κατσικίσιο τυρί Mastelo
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • λεμόνι

 

Οδηγίες

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τα θράψαλα, αφαιρούμε τη μεμβράνη, τα εντόσθια και το στόμα του (αν δεν το έχει κάνει ήδη ο ψαράς). Τα ξεπλένουμε και τα αφήνουμε ανάποδα να στραγγίσουν.
  2. Κόβουμε τα υλικά της γέμισης σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε καλά.
  3. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού γεμίζουμε κάθε θράψαλο με τη γέμιση και κλείνουμε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδα.
  4. Ψήνουμε τα θράψαλα στη σχάρα για 7΄περίπου από κάθε πλευρά.
  5. Αφήνουμε στην άκρη για 2-3 λεπτά και κόβουμε σε ροδέλες. Σερβίρουμε με ελαιόλαδο, λεμόνι και φρέσκο δυόσμο.