Από το Tetti’s Flakes

Κρέπες με αγελαδινό Μαστέλο και μανιτάρια. Μη διστάσετε να προσθέσετε και το αγαπημένο σας αλλαντικό. Γιατί αν μη τι άλλο, το πρωί πρέπει να τρώμε σαν βασιλιάδες.

Υλικά

(12 μερίδες)

Υλικά για τις κρέπες:

  • 600 ml ξινόγαλα
  • 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 4 αυγά, μεσαία
  • 50 γρ. λιωμένο βούτυρο αγελάδος
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • σπορέλαιο για το τηγάνι

Υλικά για τη γέμιση:

  • 200 γρ. αγελαδινό τυρί Mastelo
  • αλλαντικά της αρεσκείας προαιρετικά
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 150 γρ. λευκά φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεσαίο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε 2 κ.σ. βούτυρο και αφού λιώσει προσθέτουμε τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε καλά.
  2. Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη.
  3. Για τις κρέπες. Σε ένα μπρίκι λιώνουμε το βούτυρο αγελάδος. Αφήνουμε στην άκρη.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά για το μείγμα κρέπες και τα ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν και να έχουμε ένα λείο μείγμα. Προσθέτουμε και το λιωμένο βούτυρο.
  5. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε λίγο σπορέλαιο και το απλώνουμε παντού με ένα πινέλο.
  6. Μόλις κάψει λίγο, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια φωτιά, παίρνουμε ποσότητα από το μείγμα ίση με ¾ μιας κουτάλας της σούπας, και ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο τηγάνι. Σηκώνουμε το τηγάνι και με κυκλικές κινήσεις φροντίζουμε να απλωθεί ομοιόμορφα το μείγμα.
  7. Μετά από περίπου 2-3 λεπτά θα αρχίσει να ξεκολλάει από το τηγάνι και τότε τη γυρίζουμε από την άλλη πλευρά να ψηθεί.
  8. Προσθέτουμε το αγελαδινό τυρί Mastelo, 1 κ.σ. μανιτάρια, αλλαντικά επιπλέον φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και διπλώνουμε.

Σερβίρισμα

    Σερβίρουμε με τριμμένο αγελαδινό τυρί Mastelo από πάνω και επιπλέον μανιτάρια.