Από το Food24_skg

Υλικά για κρέμα μαστέλο:

  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 100 γρ. Μαστέλο αγελαδινό τριμμένο
  • 4-5 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε τα υλικά σε ένα μπολ τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
  2. Προσθέτουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και βάζουμε στο ψυγείο.

 

Υλικά για την μπεσαμέλ σαφράν:

  • 60 γρ. Βούτυρο
  • 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 500 ml γάλα
  • 3 γρ. σαφράν
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 γρ. Μοσχοκάρυδο

 

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και αφήνουνε να λιώσει.
  2. Όταν λιώσει προσθέτουμε σε δόσεις το αλεύρι μέχρι να πάρει όλο το αλεύρι.
  3. Στην συνέχεια προσθέτουμε το γάλα σε δόσεις (προσθέτουμε την κάθε δόση μόλις απορροφήσει την προηγούμενη).
  4. Όταν προσθέσουμε όλο το γάλα ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
  5. Όταν είναι έτοιμο αφαίρούμε απο την φωτιά και προσθέτουμε το αλάτι το πιπέρι το μοσχοκάρυδο και το σαφράν.

 

Υλικά για το λάδι μαιντάνου:

  • 50 γρ. μαιντανό μόνο φύλλα
  • 150 γρ. ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το λάδι και βάζουμε θερμόμετρο να φτάσει 80°C .
  2. Όταν φτάσει την θερμοκρασία βαζουμε σε ένα μπλέντερ το λάδι μαζί με τον μαιντανό και χτυπάμε.
  3. Έπειτα το περνάμε απο τουλπάνι και σίτα και το αφήνουμε να στραγγίξει.
  4. Όταν είναι έτοιμο βάζουμε το λάδι σε ένα δοχείο(μπιμπερό) και βάζουμε στο ψυγείο.

 

Για τα κανελόνια και την σύνθεση:

  1. Βράζουμε τα κανελόνια για 7:30 λεπτά.
  2. Όταν είναι έτοιμα αφαιρούμε από το νερό και αφήνουμε να κρυώσουν.
  3. Τέλος κόβουμε στην μέση τα κανελόνια γεμίζουμε με την κρέμα μαστέλο και σερβίρουμε όπως επιθυμούμε.