Από το Food24_skg
Υλικά για κρέμα μαστέλο:
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 100 γρ. Μαστέλο αγελαδινό τριμμένο
- 4-5 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Βάζουμε τα υλικά σε ένα μπολ τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
- Προσθέτουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και βάζουμε στο ψυγείο.
Υλικά για την μπεσαμέλ σαφράν:
- 60 γρ. Βούτυρο
- 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 500 ml γάλα
- 3 γρ. σαφράν
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 2 γρ. Μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:
- Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και αφήνουνε να λιώσει.
- Όταν λιώσει προσθέτουμε σε δόσεις το αλεύρι μέχρι να πάρει όλο το αλεύρι.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε το γάλα σε δόσεις (προσθέτουμε την κάθε δόση μόλις απορροφήσει την προηγούμενη).
- Όταν προσθέσουμε όλο το γάλα ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
- Όταν είναι έτοιμο αφαίρούμε απο την φωτιά και προσθέτουμε το αλάτι το πιπέρι το μοσχοκάρυδο και το σαφράν.
Υλικά για το λάδι μαιντάνου:
- 50 γρ. μαιντανό μόνο φύλλα
- 150 γρ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το λάδι και βάζουμε θερμόμετρο να φτάσει 80°C .
- Όταν φτάσει την θερμοκρασία βαζουμε σε ένα μπλέντερ το λάδι μαζί με τον μαιντανό και χτυπάμε.
- Έπειτα το περνάμε απο τουλπάνι και σίτα και το αφήνουμε να στραγγίξει.
- Όταν είναι έτοιμο βάζουμε το λάδι σε ένα δοχείο(μπιμπερό) και βάζουμε στο ψυγείο.
Για τα κανελόνια και την σύνθεση:
- Βράζουμε τα κανελόνια για 7:30 λεπτά.
- Όταν είναι έτοιμα αφαιρούμε από το νερό και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Τέλος κόβουμε στην μέση τα κανελόνια γεμίζουμε με την κρέμα μαστέλο και σερβίρουμε όπως επιθυμούμε.