Αλμυρά μπισκοτάκια με τυρί τριμμένο, μπέικον γαλοπούλας και τσάτνει.

Υλικά

  • 300 γρ φαρίνα
  • 100 γρ παγωμένο βούτυρο
  • 100 γρ τριμμένο τυρί Κατσικάκι Μαστέλο
  • 200 γρ γιαούρτι
  • 2 φέτες πολύ ψιλοκομμένες μπέικον γαλοπούλας
  • 1 καλή πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα θυμάρι τριμμένο
  • 1 αβγό για το άλειμμα τους
  • τσάτνει

Εκτέλεση

  1. Διαλέξτε τη γεύση που ταιριάζει στα γούστα σας. Τις δοκίμασα όλες και προσωπικά μου ταίριαξε περισσότερο της καπνιστής πιπεριάς και του κρεμμυδιού.
  2. Στον κάδο του μίξερ δουλεύετε το αλεύρι με το βούτυρο αφού το έχετε κόψει σε κυβάκια, μέχρι να έχει την υφή τριμμάτων.
  3. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε μέχρι να έχετε μια λεία ζύμη. Αφαιρείτε και φτιάχνετε μπαλάκια 22-23 γρ.
  4. Τοποθετείτε σε λαδόκολλα και με τον αντίχειρα δημιουργείτε λακκούβα στο κέντρο τους. Mε ένα κουταλάκι βάζετε τσάτνει και πασπαλίζετε το καθένα με το μπέικον. Με ένα πινέλο αλείφετε το αβγό στην επιφάνεια τους και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15’.

Στο σύνολο θα βγάλετε 30 αφράτα μπισκότα που ταιριάζουν πολύ σε κάθε περίσταση από το να τα πάρετε μαζί σας στη δουλειά ή στο σχολείο ως σνακ ή να συνοδεύσουν το ποτό σας.