Αλμυροί λουκουμάδες σε λαχταριστές μπουκιές που κρύβουν μέσα τους ένα τυράκι όλο νοστιμιά.

Υλικά

για τη ζύμη:

  • 240γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 10γρ ζάχαρη
  • 5γρ αλάτι
  • 5 γρ μαγιά νωπή
  • 10 γρ ελαιόλαδο
  • 150γρ νερό

για την μαρμελάδα:

  • 3 ντομάτες ώριμες
  • 3 κ.σ μαύρη ζάχαρη
  • 2 κουταλιές μέλι
  • 1/2 κγ τζίντζερ σε σκόνη
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

για τη ζύμη:

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι μέσα στο νερό και διαλύουμε τη μαγιά.
  2. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο αλεύρι και ζυμώνουμε για 10′.
  3. Αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώνει για 1 ώρα στους 30C.
  4. Κόβουμε το ζυμάρι σε μικρά κομμάτια, βάζουμε το Μαστέλο σε κυβάκια και το πλάθουμε για να κλείσει καλά.
  5. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε ηλιέλαιο και τα τηγανίζουμε στους 150 °C.

για την μαρμελάδα:

  1. Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά να βράσουν για 30′
  2. Αφήνουμε να κρυώσει η μαρμελάδα πριν την καταναλώσουμε.