Από το Teti’s Flakes

Υλικά

  • 2 μικρά μαρούλια, ή ένα μεγάλο
  • ½ κούπα ρόκα
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 200 γρ αγελαδινό τυρί Mastelo
  • 2 ροδάκινα
  • 2 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης

 

Για τη βινεγκρέτ βασιλικού

  • 1 κούπα φρέσκο βασιλικό
  • ½ φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • ¼ κούπα ελαιόλαδο
  • ½ σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. μηλόξυδο
  • ½ κ.γ. αλάτι

 

Εκτέλεση

Για τη γέμιση

  1. Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Κόβουμε τα ροδάκινα σε φέτες και έπειτα τα αλείφουμε με ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Αποσύρουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  2. Κόβουμε το αγελαδινό τυρί Mastelo σε φέτες και ψήνουμε σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και από τις δύο πλευρές μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά μας και τα αραδιάζουμε σε μια πιατέλα. Περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ βασιλικού και ανακατεύουμε με τα χέρια μας.
  4. Προσθέτουμε από πάνω τα ψητά ροδάκινα και τις φέτες του Mastelo.
  5. Τέλος προσθέτουμε τα φιστίκια Αιγίνης.

 

Για τη βινεγκρέτ βασιλικού

  1. Προσθέτουμε όλα τα υλικά για τη βινεγκρέτ βασιλικού σε ένα μπλέντερ. Χτυπάμε για περίπου ένα λεπτό, μέχρι να γίνει πολύ λείο.
  2. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε σε αλάτι αν χρειάζεται.