Από το Marysgramm

Υλικά (για 10 πουγκάκια)

  • 1 βαζάκι πέστο πιπεριάς
  • 200 γρ αγελαδινό Μαστέλο κομμένο σε κυβάκια
  • 200 γρ χοιρινό ( τύπου τηγανιά) κομμένο σε κυβάκια
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Πάπρικα
  • 1/2 πράσο ψιλοκομμένο
  • Ελαιόλαδο
  • Λιωμένο βούτυρο για τα φύλλα κρούστας
  • 10 φέτες μπριζόλα καπνιστή
  • 1/2 πακέτο φύλλα κρούστας ( κομμένα στην μέση)
  • σπάγκο για το δέσιμο

 

Εκτέλεση

  1. Αρχικά φτιάξτε το χοιρινό. Σε ένα τηγάνι βάλτε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε το χοιρινό με το πράσο.
  2. Ρίξτε στην συνέχεια αλάτι (προαιρετικά), πιπέρι, πάπρικα και νερό και μαγειρέψτε το κρέας μέχρι τελειώσει το νερό και να μαλακώσει το κρέας, (να είναι έτοιμο προς κατανάλωση).
  3. Πάρτε όλα τα υλικά μπροστά σας, βουτυρώστε 2 φύλλα και βάλτε τα το ένα πάνω στο άλλο.
  4. Βάλτε την καπνιστή μπριζόλα, 4 κυβάκια τυράκι @mastelogr , 1 κουταλιά του γλυκού πέστο πιπεριάς και 3 κυβάκια χοιρινό.
  5. Κλείστε το πουγκάκι και δέστε το με τον σπάγκο.
  6. Συνεχίζετε και με τα υπόλοιπα το ίδιο.
  7. Τοποθετήστε τα σε ταψί με λαδόκολλα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 30 με 40 λεπτά. ( Να ψηθούν τα φύλλα)