Από το Marysgramm
Υλικά (για 10 πουγκάκια)
- 1 βαζάκι πέστο πιπεριάς
- 200 γρ αγελαδινό Μαστέλο κομμένο σε κυβάκια
- 200 γρ χοιρινό ( τύπου τηγανιά) κομμένο σε κυβάκια
- Αλάτι και πιπέρι
- Πάπρικα
- 1/2 πράσο ψιλοκομμένο
- Ελαιόλαδο
- Λιωμένο βούτυρο για τα φύλλα κρούστας
- 10 φέτες μπριζόλα καπνιστή
- 1/2 πακέτο φύλλα κρούστας ( κομμένα στην μέση)
- σπάγκο για το δέσιμο
Εκτέλεση
- Αρχικά φτιάξτε το χοιρινό. Σε ένα τηγάνι βάλτε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε το χοιρινό με το πράσο.
- Ρίξτε στην συνέχεια αλάτι (προαιρετικά), πιπέρι, πάπρικα και νερό και μαγειρέψτε το κρέας μέχρι τελειώσει το νερό και να μαλακώσει το κρέας, (να είναι έτοιμο προς κατανάλωση).
- Πάρτε όλα τα υλικά μπροστά σας, βουτυρώστε 2 φύλλα και βάλτε τα το ένα πάνω στο άλλο.
- Βάλτε την καπνιστή μπριζόλα, 4 κυβάκια τυράκι @mastelogr , 1 κουταλιά του γλυκού πέστο πιπεριάς και 3 κυβάκια χοιρινό.
- Κλείστε το πουγκάκι και δέστε το με τον σπάγκο.
- Συνεχίζετε και με τα υπόλοιπα το ίδιο.
- Τοποθετήστε τα σε ταψί με λαδόκολλα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 30 με 40 λεπτά. ( Να ψηθούν τα φύλλα)