Από το Cookbloggr

Υλικά 

  • 4 μελιτζάνες φλάσκες
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • Λίγα φύλλα βασιλικού
  • 1 κ.σ ντοματοπελτέ
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 2 κόκκους μπαχάρι
  • Πάπρικα γλυκιά
  • 150 γρ μοτσαρέλα τριμμένη
  • 200 γρ Μαστέλο® κομμένο σε φέτες
  • Ελαιόλαδο
  • 100 γρ ντομάτα κονκασέ

 

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε και κόβουμε σε φέτες τις μελιτζάνες
  2. Λαδώνουμε και από τις δυο πλευρές και τις βάζουμε στον φούρνο να μαλακώσουν κ να πάρουν λίγο χρώμα σε αντικολλητικό χαρτί στους 180 σε προθερμασμενο φούρνο.
  3. Παράλληλα ετοιμάζουμε την σάλτσα σε ελαιόλαδο που καίει ρίχνουμε ψιλοκομμένο το κρεμμύδι, το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν.
  4. Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ, την ντομάτα κονκασέ , λίγο νερό περίπου 1 ποτήρι του κρασιού, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, μπαχάρι και τον βασιλικό ψιλοκομμένο.. το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα
  5. Σε ένα ταψάκι τοποθετούμε μία στρώση από τις μελιτζάνες λίγη σάλτσα, μοτσαρέλα και φέτες Μαστέλο®. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν οι μελιτζάνες και ρίχνουμε στο τέλος τριμμένο Μαστέλο® πάνω από τις μελιτζάνες
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20 λεπτά με αλουμινόχαρτο και 10 χωρίς αυτό