Από το Cookbloggr
Υλικά
- 4 μελιτζάνες φλάσκες
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 3 σκελίδες σκόρδο
- Λίγα φύλλα βασιλικού
- 1 κ.σ ντοματοπελτέ
- Αλάτι-πιπέρι
- 2 κόκκους μπαχάρι
- Πάπρικα γλυκιά
- 150 γρ μοτσαρέλα τριμμένη
- 200 γρ Μαστέλο® κομμένο σε φέτες
- Ελαιόλαδο
- 100 γρ ντομάτα κονκασέ
Εκτέλεση
- Πλένουμε και κόβουμε σε φέτες τις μελιτζάνες
- Λαδώνουμε και από τις δυο πλευρές και τις βάζουμε στον φούρνο να μαλακώσουν κ να πάρουν λίγο χρώμα σε αντικολλητικό χαρτί στους 180 σε προθερμασμενο φούρνο.
- Παράλληλα ετοιμάζουμε την σάλτσα σε ελαιόλαδο που καίει ρίχνουμε ψιλοκομμένο το κρεμμύδι, το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ, την ντομάτα κονκασέ , λίγο νερό περίπου 1 ποτήρι του κρασιού, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, μπαχάρι και τον βασιλικό ψιλοκομμένο.. το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα
- Σε ένα ταψάκι τοποθετούμε μία στρώση από τις μελιτζάνες λίγη σάλτσα, μοτσαρέλα και φέτες Μαστέλο®. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν οι μελιτζάνες και ρίχνουμε στο τέλος τριμμένο Μαστέλο® πάνω από τις μελιτζάνες
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20 λεπτά με αλουμινόχαρτο και 10 χωρίς αυτό