Από το nutr_ideal

Υλικά (Για 3 μερίδες)

  • 200 γρ. πένες κόκκινης φακής
  • 1 μέτρια μελιτζάνα
  • 2 κολοκυθάκια
  • 150 γρ. Μαστέλο αγελαδινό
  • 250-300 ml ντομάτα στον τρίφτη
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • βασιλικό-αλάτι-πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τα λαχανικά μας σε μικρά κυβάκια και τα ψήνουμε στο φούρνο, σε λαδόκολλα, με ελάχιστο ελαιόλαδο και αλατοπίπερο μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 8-10 λεπτά).
  2. Σε μια κατσαρόλα, σωτάρουμε ελαφρώς το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο, ρίχνουμε τη ντομάτα, και έπειτα νερό που έχει βράσει (περίπου 1 ποτήρι). Αφήνουμε να βράσει η σάλτσα μας σε χαμηλή φωτιά.
  3. Παράλληλα, βράζουμε τις πένες μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  4. Μόλις βράσει η σάλτσα μας και πετύχουμε την πυκνότητα που θέλουμε, προσθέτουμε τα λαχανικά μας, το βασιλικό και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε ελαφρώς και σβήνουμε την εστία.
  5. Λίγο πριν σερβίρουμε, ανακατεύουμε τις πένες με τη σάλτσα λαχανικών και προσθέτουμε το Μαστέλο σε κυβάκια.
  6. Αν θέλουμε, προσθέτουμε και λίγο έξτρα τριμμένο τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.