Από το Marysgramm
Το κέικ του Σαββατοκύριακου είναι έτοιμο! Αλμυρό κέικ με αγελαδινό Μαστέλο, μπέικον γαλοπούλας χωρίς γλουτένη και πιπεριές χρωματιστές. Τσέκαρε συνταγή!
Υλικά (για 2 μερίδες)
- 200 γρ καλαμποκάλευρο
- 200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 150 γρ βούτυρο λιωμένο
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 αυγό
- 200 γρ αγελαδινό Μαστέλο τριμμένο
- 200 γρ μπέικον γαλοπούλας χωρίς γλουτένη
- 1/4 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
- 1/4 πιπεριά κίτρινη ψιλοκομμένη
- 1/4 πιπεριά πορτοκαλί ψιλοκομμένη
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ξινόγαλα*
- 1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
*Γιατί ξινόγαλα; Γιατί σε συνδυασμό με την σόδα έχουμε πολύ αφράτο κέικ
Εκτέλεση
- Ψιλοκόψτε και σοτάρετε το μπέικον.
- Βάλτε στον κάδο του μίξερ το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις , τη σόδα ,το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη.
- Κάντε μια τρύπα στην μέση και ρίξτε το αυγό και το ξινόγαλα.
- Χτυπήστε τα στο μίξερ για 1 λεπτό μέχρι να ενωθούν.
- Στην συνέχεια ρίξτε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Τέλος τις πιπεριές, το Μαστέλο και το μπέικον.
- Βάλτε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα, αν θέλετε κρατήστε λίγες πιπεριές, μπέικον, τριμμένο τυρί (και αν έχετε 5 ντοματίνια χρωματιστά ) για να τα ρίξετε από πάνω.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 30 με 40 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο.